5 Manieren Om Clean Te Blijven Van Alcohol

In deze blog beschrijf ik een aantal tips die ik toe pas om clean te blijven van de alcohol.

Update:

Nu ben ik 2 maanden clean van de alcohol, en ik heb nog een lange weg te gaan. Ik ben namelijk vorig jaar 3 maanden gestopt en toen ben ik weer terug gevallen. Dit keer heb ik minder verlangen naar het consumeren van alcohol, vorige keer had ik er veel meer moeite mee. Ik voel me lichamelijk steeds beter, eerst had ik last van jeuk toen ik nog dronk maar dat is weg.
Bij het ziekenhuis is mijn bloed onderzocht en ik kan zeggen dat ik geen ziekte heb overgehouden aan het alcohol misbruik.
Dat is heel positief, en ik heb het gevoel dat ik op tijd ben gekapt en dat ik nu verder kan werken aan mijn fysieke gezondheid. Nu ga ik ook proberen om te stoppen met roken, al is dat ook knap lastig. Ik ben daar nog naar op zoek hoe ik dat het beste kan aanpakken, als ik daar verder in ben gekomen schrijf ik ook een blog daarover. Maar ik ben mij nu het meeste aan het focussen om clean te blijven.

Wat doe ik eraan om clean te blijven? (Tips)

– Situaties waarin ik getriggerd wordt voorkomen. Dus ik zoek geen situaties op waarin ik normaal gesproken zou drinken.
Bij mij is dat een feestje of festival, of bepaalde vrienden waarvan ik weet dat ze op dat moment aan het drinken zijn.
– Als ik ‘zucht’ voel of trek heb, dan haal ik alcoholvrij bier als een soort placebo. Ik merk dat het mij kalmeert als ik de smaak van bier proef.
– Als ik zucht voel, dan herinner ik mezelf aan de negatieve kanten van het alcohol/drugs gebruik, en vooral hoe ik mij de dagen erna voel.
– Als ik mij leeg voel, onzeker of een andere negatieve emotie, probeer ik daar op een positieve manier wat mee te doen. Zoals erover praten, opschrijven of ik probeer er niet aan te denken en mezelf af te leiden.
– Ik heb om de twee weken een gesprek bij de Brijder, met een therapeut.

Heb je een probleem en zoek je hulp?

Na een tijd word het makkelijker om ervan af te blijven, je verlangt er steeds minder naar.
Ik geloof dat abstinentie de beste weg is voor alcohol en/of drugsmisbruikers of verslaafden, eerlijk gezegd geloof ik niet dat deze patienten af en toe wel een drankje kunnen drinken. Maar dat moet iedereen voor zichzelf weten, dit is mijn mening.
Sommige mensen vinden het vreemd als je niet drink of ze begrijpen niet waarom je altijd te ver gaat als je wel drinkt.
Niet iedereen zit hetzelfde in elkaar, en de ene kan er beter mee omgaan dan de ander.
Als jij constant in gevecht bent met alcohol of drugs, dan kun je er beter helemaal mee stoppen ondanks wat een ander zegt. Voor sommige mensen is er geen tussenweg, het is clean zijn of verzuipen.
Als je merkt dat je het zelf niet onder controle hebt, en je doet dingen die je eigenlijk niet wilt dan is het tijd om wat anders te proberen. Schaam je niet, en ga naar je huisarts en vraag een verwijzing naar het ggz of de brijder.
Zij helpen jou daar verder om te kunnen stoppen met jouw misbruik of verslaving.
Mensen, het is nooit te laat om te stoppen en je leven om te gooien, het zal tijd en moeite kosten maar je krijgt er zoveel voor terug!

Geplaatst in Gastblog, Pipgirl3000 en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *