Over mij

Mijn verledenAmbitiesProjecten

School

Waar moet ik beginnen. Ik heb 1 jaar van een opleiding ICT Service Medewerker Niveau 2 gedaan, helaas daarna een inzinking gehad dus ik heb die opleiding niet afgerond.
Ik wilde grafisch vormgeven doen maar het was zo opgezet dat dt pas kon op Niveau 4. Uiteindelijk doe ik vandaag de dag dus toch gewoon iets met creativiteit en internet.

Laten we het samenvatten als ‘school was hell’

Privé

Ben opgegroeid in een liefdevolle omgeving, ik heb wel al zolang ik mij kan herinneren gescheiden ouders, mijn biologische ouders dan. Later tijdens mijn tiener jaren heb ik helaas een vechtscheiding moeten meemaken van m’n moeder en haar 2de man. Dit was voor haar zwaar, dit had ook effect op mij en m’n jongste broertje. Gescheiden ouders heeft zo zijn voor en nadelen.
De scheiding zou zo een roman kunnen zijn. Ik kan hier veel over vertellen en ik begrijp wat deze mensen en kinderen doorstaan.

Helaas ben ik op vroege leeftijd ook een familielid verloren waarmee ik ben opgegroeid. Ook dat heeft later effect op alle nabestaande.
Een fase van rouw kan intreden op allerlei manieren en wil graag mensen helpen dit te doorstaan. Ik ben er zelf ook goed bovenop gekomen. Ik wil graag delen hoe ik dit heb gedaan.

Ik heb mij in meerdere sociale omgevingen begeven. in Tilburg woonde we in een goeie buurt waar kinderen volop konden spelen. En ik had bij beide gezinnen waarin ik opgroeide niks te klagen.
Mijn vader heeft altijd in Delft gewoond en daar kom ik dus al mijn hele leven. Vlak voordat ik naar de middelbare school ging zijn we met mijn moeders gezin voor het werk van haar man verhuist naar Kapellen-bos in België. Dit was een villa wijk waar geld nooit een issue is geweest. Tot de scheiding van mijn moeder begon.

Ondernemen zit in m’n bloed. Ruim de helft van mijn familie leden zijn wel aan het ondernemen op een bepaald vlak. Maar mijn grootste voorbeeld is mijn vader.
Mijn ouders zijn op de een of andere manier betrokken geweest in ondernemen. Ook verkopen hoort daarbij. Succesvol ondernemers.
Voordat ik ben geboren waren mijn ouders erg succesvol binnen netwerkmarketing (MLM) En dit is voor vele een vies woord, dat irriteert mij tot in mijn ziel!
Wat een mooi thema was binnen die wereld is personal development en self-awareness. Concreet dus bewust jezelf ontwikkelen. Ik werk al ruim 25 jaar aan mezelf. Er is geen beter paplepel!

Vrijwilligerswerk en werk

Dagbesteding & GGZ-Delfland
Op mijn 18de verhuist naar Delft en bij mijn vader gaan wonen. Toen kwam ik in aanraking met vrijwilligerswerk bij een lokaal buurtcentrum. Hier kwamen mensen over de vloer met een psychiatrisch probleem of een verslavingsprobleem. Ik heb met veel plezier koffie en thee geschonken voor deze mensen. Later zelfs zelf nog een ontbijt project mogen runnen omdat het mij ook hielp een ritme te creëren. Ook bij GGZ-Delfland ging ik bij hun grand café aan de slag in de bediening.

Het was zeer leuk vrijwilligerswerk en ik kwam er snel achter dat ik in een bijzondere wereld was beland met allemaal mooie mensen. Het kwam bijvoorbeeld voor dat ik op vrijdag gezellig koffie zat te drinken met iemand daar en dat als ik dan aan het stappen was dezelfde persoon zag in een hele andere hoedanigheid. Ze vroegen dan of ik een euro had. Dan moest ik ze teleurstellen en afwijzen. Ik leerde al snel dat sterk in mijn schoenen moest staan in die wereld.

Restaurant: De Wereldzaak

Dit was een restaurant dat was opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en de horeca in te gaan. Allerlei mensen werkten daar en het waren de leukste 8 maanden die ik ooit heb beleefd. Heb daar gewerkt in de spoelkeuken, bediening en achter de bar. Helaas was het de bedoeling dat er werd doorgestroomd. Ik vond dit heel erg jammer.

80 tot 100% afgekeurd

Op mijn 19de werd ik dan door het UWV afgekeurd. Voor PDD-NOS dat is een vorm van autisme en heet nu waarschijnlijk het ‘ASS’. In die tijd was het erg fijn dat ik de veiligheid had én ik kreeg nog 1 jaar terugwerkend mijn WAjong uitkering. (€5.000 in die tijd)
Dit was een pleister op de wond want aan de ene kant kreeg ik een smak geld, had m’n zekerheid maar toch is het niet fijn om te worden afgekeurd. ‘Je bent niet goed genoeg’
Als bijna 20 jarige snapte ik echt niet waarom. Maar ik weet nu wel beter, het was echt nodig toen.

SW indicatie en werken bij via de sociale werkvoorziening

Ik weet het nog goed die eerste paar weken zei ik net als iedereen die binnenstroomt, ja maar ik kan beter dan dit! En dit zeggen ze allemaal. Het werk binnen de SW is voornamelijk werk dat je met je handen, iets inpakken bijvoorbeeld. Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn werk binnen deze omgeving want ook ik had nog veel ontwikkeling door te maken.

Overige informatie

Ben een tijdje DJ geweest, dit vond ik erg leuk om te doen en het creëren van sfeer vond ik fantastisch!

Later heb ik me bezig gehouden met pokeren en toen heb ik www.pokeractivity.nl opgericht. Een website die als agenda functioneert. Echter zal het concept worden aangepast en uitgebreid als de politiek eindelijk is aanbeland in het hier en nu, zodat poker wordt gelegaliseerd. Hierover volgt nog info maar het plan ligt klaar.

Verder maak ik al een paar jaar filmpjes op Youtube. Ik wil eigenlijk al mijn creativiteit en ondernemers drift gebruiken om maatschappelijke doelen te bereiken.

Omgaan met mensen kun je leren!


Iets wat er bij mij met een stok is uit te meppen is ambitie om te willen ontwikkelen en verbeteren.

Dit zijn ideën en projecten die ik tot nu toe heb bedacht. Sommige zijn niet meer dan een concept. Andere projecten ben ik al mee bezig.

Pokeractivity: Voor pokerspelers dóór pokerspelers
Adelaars Club
Uitgaan in Delft