Geluk zit vooral in de kleine dingen! – Laat ik wat voorbeelden geven!

In deze blog ga ik het hebben over het aller belangrijkste in je leven.dont-worry-be-happy
We willen het allemaal zo graag. Gelukkig zijn!! Want laten we eerlijk zijn we zijn meestal aan het rennen, vliegen en maar onderweg naar een volgende verplichting.
Of ik zie vooral dat mensen bezig zijn met wat ze morgen gaan doen – herken je dit? STOP!!

Wat is geluk voor jou eigenlijk?

Dit is een vraag waar je niet te snel op moet antwoorden en gewoon, denk er eens over na 😉
In de tijd van social media zoals Youtube, Facebook zijn we tegenwoordig heel erg gewend geraakt aan dat vlugge tempo! en iedereen probeert het maar bij te houden.
En daarom krijg je bijna niet eens meer de tijd om rust te nemen en eens naar ‘jezelf’ te luisteren.

Natuurlijk zijn er ook mensen die gelijk een antwoord weten en zeggen ‘mijn kinderen’ of deze ‘als mijn vriend/vriendin gelukkig is, dan ben ik het ook!

Geluk in handen van een ander leggen

Die redenen kan ik me ook wel in vinden alleen is er 1 ‘probleem’ en dat is dat ik momenteel geen kinderen heb en ik ben een single man, een happy single wel!
Dus die argumenten daar kan ik niks en er zijn vast mensen die daar ook niks mee kunnen. Maar ook mensen met kinderen en relaties moeten iets kunnen opsteken van deze blog.

De kunst van gelukkig ziin

Soms vergeet ik dat weleens maar er zijn een aantal dingen die mij gelukkig houden of tenminste ervoor zorgen dat ik niet gefrustreerd raak.

1.  Kijk eerst waar je vandaan komt en daarna pas waar je naartoe wil!

Deze is eigenlijk best vanzelfsprekend toch? We worden allemaal langzaam een dagje ouder en iedereen heeft goeie en slechte dagen, zelfs ik!
En als je het slechter hebt dan vroeger dan doe je het volgende: Focus je op waar je naar toe wil tijdens die zwaardere dagen. Zoals die clown en die acrobaat zijn (Bassie en Adriaan) ‘wat er ook gebeurd’

2. Focus op het positieve!

map

Niet exacte route die ik liep

Je beseft het misschien niet maar je kan kiezen welke dingen je van deze dag gaat onthouden.

Deze week had ik pech met mijn fiets en ik was alweer bang voor een flinke rekening van de fietsenmaker. Vanmorgen moest ik met het zelden betrouwbare openbaar vervoer. Ik moest 1 keer overstappen bij de halte van de brandweer, daar moest ik van tram naar bus wisselen. Nou ben niet heel sterk in de ochtend en ik kwam erachter, vlak voordat ik de bus in moet, dat ik geen kleingeld meer heb voor de bus. de tram kun je nog weleens smokkelen, dat lukte.

Dus ik vroeg heel beleefd aan de chauffeur om een uitzondering (ritje was €2) maar helaas schudde hij nee. Nou kan ik zeggen dat de man een eikel is maar het ging om Lijn 37 en die rijdt tot hartje Den Haag.

AFIJN ik besloot te wandelen naar mijn werk. Ik was toch al te laat.  potverdorie wat een eind denk je dan!!! MAAR het was mooi weer!

 

 

 

Uiteindelijk was lopen de beste optie want ik moest om 08:00 beginen en stond mooi op 7:59 in het pand dus ik was op ruim op tijd! Het viel niet meer op.
Daarna na het werk heb ik mijn fiets laten fixen en gelukkig viel ook dat heel erg mee!

Na dit iets wat lange verhaal is het punt: Waar focus ik op? Natuurlijk is erg vervelend dat ‘die eikel’ van een buschauffeur (die niet wist waar ik eruit moest)
Of focus ik me op het feit dat ik toch nog op tijd was en een meevaller bij de fietsenmaker!

Wees bewust van de keuzes die je maakt

Dit kan iedereen toepassen! En het kost je enkel een beetje moeite en je kan dit toepassen in meerdere aspecten van je leven.

Ik zal nog 2 voorbeelden geven

3. Kijk geen nieuws meer, wat heb je eraan?

Deze tip heb ik van een luisterboek van Darren Hardy – the Compound Effect(Hoe kleine stapjes tot grote verandering kan leiden)
Volgens mij volg ik het nieuws en de actualiteiten echt al 2 jaar niet echt meer en ik moet zeggen…bevalt me prima! Allemaal slecht nieuws en eigenlijk is het informatie waar je geen bal mee kunt, of wel?

Kijk ik ben niet wereld vreemd hoor, maar als je mij vraagt wat de laatste natuurramp was, geen idee! Want er zijn echt genoeg mensen die daar goed voor kunnen zorgen.

Vooral smorgens zou ik je afraden om het nieuws op te zetten, in plaats daarvan, luister een muziekje of kijk een leuke video op youtube

(Niet persé die hoor 😉 )

Je zult zien dat je een stuk vrolijker zult zijn én je hebt weer wat om te bespreken met mensen (what’s new?) En dan zullen mensen je wel bijpraten, met de feiten zie ze hebben onthouden en zelf invullen 😉

4. Geniet van kleine dingen

Zelf ben ik 1 van de mensen die zegt dat geld niet gelukkig maakt maar dit onderwerp bewaar ik voor een andere blog.

Betty-boop-delft-steakhouse

Heerlijke steak van Steak House Betty Boop

In mijn vorige blog  kon je lezen over een cruise die ik had gemaakt, voordat ik weer ging werken ben ik heerlijk wat gaan eten in een tentje die ik al even in het vizier had.

Het is een klein zaakje en het is een specialiteit-restaurant gericht op de Amerikaanse keuken.

Ik hou er erg van om mezelf af en toe eens te verwennen. een IK dag. Dus ik ben daar lekker gaan eten en was inclusief voorgerecht en 2 cola €30,- kwijt. En ik noem die prijs expres want als het gaat om ‘jezelf’ verwennen mag je best een royaal zijn. Dat ben ik waard, dat vind ik tenminste.

Geniet dus van de kleine momenten zoals dat, of dit nou alleen is of met je gezinnetje.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze blog!! 😀

Ik kan erg genieten van een hapje eten of een avondje stappen, wat zijn de kleine dingen die jou gelukkig maken? Vertel het mij en neem de tijd om daarover na te denken.

 

Hou je van spirituele blogs dan heeft Maartje Koper misschien een goeie blog om te volgen.

 

Geplaatst in Opinie, Youtube en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *