Meli, drank maakte meer kapot dan mij lief was! | Adelaarsverhaal

Even voorstellen.

Naam: Meli
Bijnaam: Meli/ Pipgirl3000 op Pat’s website.
Geboren: Delft, 5 April 1989
Sterrenbeeld: Ram
Diagnose: Hoogsensitief, borderline, ADD
Zelfdiagnose: Alcoholmisbruik, geen eigenwaarde.

Oorzaak & Littekens:

 • Moeilijke pubertijd.
 • Overmatig drank/drugs gebruik.
 • Foute relatie.
 • Misbruik

Mijn verhaal in een notendop.

Ik ben in Delft geboren, en woon al 27 jaar in Delft.
Ik wil niet te veel vertellen over mijn jeugd in verband met privacy, maar wel een beetje zodat je een beeld krijgt.
Mijn broer is 3 jaar jonger, en ik heb nog een jonger zusje en ik kan met hun goed opschieten. Met mijn ouders kan ik ook goed opschieten, en ik ben hun heel dankbaar voor mijn jeugd.
Het was voor mij altijd veilig en vertrouwd, en ik had veel vrijheid als kind en voor mijn ouders was het heel belangrijk dat ik gelukkig was. Natuurlijk hebben wij ook problemen gehad in ons gezin, zoals elk ander gezin maar niets wat ik op internet wil delen. Pas na de scheiding van mijn ouders ging het mij de verkeerde kant op, daarvoor experimenteerde ik al best veel met drugs & alcohol. Ik kon het niet verkroppen dat ze gingen scheiden, ik deed alsof het mij geen of weinig pijn deed, voor hun en mijn broertje en zusje. Beetje mezelf groot gehouden, en daarna ben ik zelf onstpoord. Ik kwam in aanraking met een verkeerde man die tien jaar ouder was toen ik 17 was. Hij in het begin charmant en had een studentenkamer, maar al snel dronk hij teveel en verloor hij zijn baan en huis. Dat was een pittige tijd, ik was jong en verliefd op iemand die dakloos was en heel veel alcohol misbruikte en in die levenstijl werd ik meegezogen. Ik was daar geestelijk ook helemaal niet klaar voor, ik heb in die paar jaar zoveel meegemaakt. Het liedje ‘Meisje van 16 van Boudewijn de Groot‘ doet me een beetje denken eraan.

Toen hij eindelijk weer een huis had werd de relatie niet beter, het was een hele turbulente relatie met ups en vooral downs. Misbruik kwam erin voor in allerlei aspecten, van ‘regel dit voor me, doe dat voor me’ tot hele rare en criminele activiteiten (ga ik verder niet op in). Ik ging met bepaalde dingen echt over mijn eigen grenzen heen. Hij had waarschijnlijk ook een psychisch probleem maar dat is nooit gediagnostiseerd. Maar dat wist ik wel, want het ene moment was ik het mooiste op de wereld en het andere moment was ik vuilnis. Ik voelde me echt waardeloos en op een gegeven moment heb ik door het vele drugsgebruik wat wij samen deden ook een paar keer een psychose gehad waardoor ik gewond ben geraakt. Die relatie heeft een aantal jaren geduurd, totdat ik ineens een ander tegenkwam en het daardoor kon eindigen met hem. Anders was ik waarschijnlijk nooit uit die relatie gestapt want hij had een soort macht over mij, nu begrijp ik niet waarom ik dat toeliet, maar het was zo. Natuurlijk leg ik niet alleen de fout bij de ander, ik had er zelf voor gekozen om alcohol en drugs te gebruiken en om bij zo’n iemand te blijven.
Na die relatie is de gewoonte om alcohol/drugs te gebruiken er wel ingebleven, ik gebruikte het als coping mechanisme.
Als ik negatieve emoties kreeg, of er gebeurde iets naars dan dronk ik, als ik mij nerveus voelde of er waren teveel mensen om mij heen dan dronk ik ook. Overal zag ik een excuus om te drinken, en zo af en toe drugs te gebruiken.
Dit heeft tot mijn 27ste geduurd, maar nu leer ik om ermee om te gaan.

Mijn overwinning.

Sinds vorig jaar had ik er genoeg van.
Toen was ik 3 maanden gestopt met drinken maar ik had nog steeds de drang om wel te drinken dus ben ik terug gevallen. Maar het ging steeds slechter en ik kreeg last van wanen en psychotische verschijnselen als ik dronk. Dus aan het einde van 2016 besloot ik weer te stoppen om mijzelf te redden, en wat er nog te redden viel van de rest van mijn leven. Ik ben nu 3 maanden nuchter, en ik heb er vertrouwen in dat ik niet terug val omdat ik nu veel minder ‘zucht’ heb, en ik heb geleerd om beter om te gaan met mijn emoties. Ik heb weer toekomstplannen, en ik voel dat ik steeds meer zelfvertrouwen krijg en eigenwaarde. Mijn toekomstplannen zijn: mijn eigen website op gang krijgen, fotografie, schilderen, anderen helpen, en waarderen wat ik heb en wie ik ben. Ooit hoop ik nog een studie te gaan volgen, als daar een passende manier voor mij bij zit. En ik hoop te gaan reizen en wat meer van de wereld te gaan zien!

 • author's avatar

  By: Pipgirl3000

  Hallo,
  Ik ben Meli, en ik blog voor Patrick Allen over alcohol/drugs misbruik en verslaving. In het verleden heb ik daar veel problemen mee gehad en dat ben ik nu aan het oplossen en hoop ik daarmee anderen te inspireren!

  Ook heb ik interesse om in de toekomst te bloggen over maatschappelijke problemen en spiritualiteit.

 • author's avatar

 • author's avatar

  See all this author’s posts

Geplaatst in Adelaarsclub, Pipgirl3000, Succesverhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *